Dierfysiotherapie

Als het om de bewegingsvrijheid van je dier gaat!

DSC06114
DSC06121
DSC05944

Paarden

Sinds maart 2018 kunt u bij Chairful ook terecht voor Fysiotherapie bij Paarden en Honden. Vooral mijn fascinatie en liefde voor dieren hebben mij gedreven deze opleiding in Barneveld te gaan volgen (2014-2018).

Paarden worden op locatie behandeld, dus bij u thuis, in de manege of bij de pensionstal.
Honden kunnen worden behandeld in de tweede, speciaal voor hen ingerichte behandelruimte in de praktijk aan de Tramweg in sportschool Dynamic Motion.

Alle therapieen (behalve MTC), die op deze website zijn besproken worden ook toegepast op paard en hond:

  • Myofasciale triggerpointbehandelingen door Dry Needling (volgens de Andrea Schachinger Methode);
  • Manuele Triggerpointbehandelingen en mobilisaties wervelkolom en gewrichten;
  • Massages;
  • Fasciatherapie (F.I.T.);
  • Oefentherapie & rij-instructie (Van Kempen Coaching);
  • Aandacht voor zadel en tuig (Flakkee Zadelmakerij en Zadelpas-service).

Hoewel de manuele behandelingen die ik uitvoer op een paard vaak al een verbazingwekkend resultaat hebben, is het van belang voor u maar zeker ook voor het paard de oorzaak van de blessure verder te onderzoeken.

Elke paardeneigenaar weet dat veel blessures die voorkomen bij het paard, voortkomen uit de manier van rijden en/of een slecht passend zadel. Om die reden werk ik samen met Marlou van Kempen (Van Kempen Coaching) en Helma de Vette (Flakkee Zadelmakerij en Zadelpas-service). De samenwerking met Marlou en Helma is het afgelopen jaar sterk gegroeid en verder uitgebouwd.

Veel paarden op ons pad worden omschreven als: nukkig, niet willen werken, staken, bokken, steigeren, er van door gaan, trappen met opzadelen, niet vooruit te branden, niet in galop kunnen aanspringen, enzovoorts.
Vaak blijkt de aanpak in combinatie (fysiotherapie, rij-instructie, aanpassen zadel) een prima behandelplan voor de jongste en zelfs de meest doorgewinterde en geharde paardenvriend. E.e.a. in overleg met uw dierenarts.

 

Honden

Voor honden geldt eigenlijk precies hetzelfde als voor paarden. Tegenwoordig worden honden vaak ingezet in de sport (agility, flyball), maar mensen sporten ook graag samen met hun hond (fietsen, hardlopen).  Zelfs met gewoon een potje ballen gooien kan een hond zich aardig blesseren. Een lichte blessure  (b.v. verdraaiing in de rug bij het vangen van een frisbee) kan bij een hond soms leiden tot het niet weer kunnen of willen bewegen. Ook ouderdom gooit net als bij mensen roet in het eten (arthrose). Af en toe een check-up en behandeling bij de fysiotherapeut kan geen kwaad en kan een echte blessure voorkomen.

Ik werk samen met …

Marlou van Kempen (Van Kempen Coaching) en Helma de Vette (Flakkee Zadelmakerij en Zadelpas-service)

_Kempen

Marlou van Kempen (Van Kempen Coaching, Achthuizen, Goeree-Overflakkee)

Marlou heeft na jarenlange trainingen in dressuur en springen een manier van rijden ontwikkeld, die zo paardvriendelijk mogelijk is.

Helma de Vette (Flakkee Zadelmakerij en Zadelpas-service, Langstraat, Goeree-Overflakkee)

Helma is sinds een aantal jaren gediplomeerd zadel- en tuigmaker (opgeleid in Belgie en Engeland). Daarnaast is zij fervent Endurance rijder.