Dierfysiotherapie

Als het om de bewegingsvrijheid van je dier gaat!

DSC06114
DSC06121
DSC05944

Paarden

Bij Chairful kan je ook terecht voor Fysiotherapie bij Paarden en Honden. Mijn fascinatie en liefde voor dieren dreven mij hiervoor een opleiding te volgen in Barneveld (2014-2018).

Paarden behandel ik op locatie bij u thuis, in de manege of bij de pensionstal.
Honden behandel ik in de speciaal voor hen ingerichte behandelruimte in de praktijk, aan de Tramweg in sportschool Dynamic Motion.

Alle therapieën (behalve MTC), genoemd op deze website, worden ook toegepast op paard en hond:

  • Myofasciale triggerpointbehandelingen door Dry Needling (volgens de Andrea Schachinger Methode);
  • Manuele Triggerpointbehandelingen en mobilisaties wervelkolom en gewrichten;
  • Massages;
  • Fasciatherapie (F.I.T.);
  • Oefentherapie & rij-instructie (Van Kempen Coaching);
  • Aandacht voor zadel en tuig (Flakkee Zadelmakerij en Zadelpas-service).

De manuele behandelingen die ik uitvoer op een paard hebben vaak al een verbazingwekkend resultaat. Toch is het van belang voor het paard ook de oorzaak van de blessure verder te onderzoeken.

Elke paardeneigenaar weet dat veel blessures bij het paard, voortkomen uit de manier van rijden en/of een slecht passend zadel. Daarom werk ik samen met Marlou van Kempen (Van Kempen Coaching) en Helma de Vette (Flakkee Zadelmakerij en Zadelpas-service). De samenwerking met Marlou en Helma is de afgelopen jaren sterk gegroeid en verder uitgebouwd.

Veel paarden worden omschreven als: nukkig, niet willen werken, staken, bokken, steigeren, er vandoor gaan, trappen met opzadelen, niet vooruit te branden, niet in galop kunnen aanspringen, enzovoorts. Vaak blijkt de aanpak in combinatie (fysiotherapie, rij-instructie, aanpassen zadel) een prima behandelplan voor de jongste en zelfs de meest doorgewinterde en geharde paardenvriend. E.e.a. in overleg met uw dierenarts.

 

Honden

Voor honden geldt eigenlijk precies hetzelfde als voor paarden. Tegenwoordig worden honden vaak ingezet in de sport (agility, flyball). Maar ook mensen sporten graag samen met hun hond (fietsen, hardlopen). Zelfs met een potje ballen gooien kan een hond zich aardig blesseren. Een lichte blessure  (b.v. verdraaiing in de rug bij het vangen van een frisbee) kan bij een hond soms leiden tot het niet weer kunnen of willen bewegen. Ook ouderdom gooit net als bij mensen roet in het eten (arthrose). Af en toe een check-up en behandeling bij de fysiotherapeut kan daarom geen kwaad. En kan een echte blessure voorkomen.

Ik werk samen met …

Marlou van Kempen (Van Kempen Coaching) en Helma de Vette (Flakkee Zadelmakerij en Zadelpas-service)

_Kempen

Marlou van Kempen (Van Kempen Coaching, Achthuizen, Goeree-Overflakkee)

Marlou heeft na jarenlange trainingen in dressuur en springen een manier van rijden ontwikkeld, die zo paardvriendelijk mogelijk is.

Helma de Vette (Flakkee Zadelmakerij en Zadelpas-service, Langstraat, Goeree-Overflakkee)

Helma is sinds een aantal jaren gediplomeerd zadel- en tuigmaker (opgeleid in Belgie en Engeland). Daarnaast is zij fervent Endurance rijder.