Dry Needling

Behandeling van Myofasciale Triggerpoints

DRY NEEDLING

Dry Needling wordt sinds 2006 in Nederland toegepast. Hierbij wordt een acupunctuurnaald in het triggerpoint (dus in de spier) ingebracht en kort op en neer bewogen. Het interne milieu van de spier herstelt zich.  Ook de bloedsomloop hersteld, waardoor de aanvoer van zuurstof/voedingsstoffen weer op gang komt.  Verder verbetert ook de afvoer van afvalstoffen. De overprikkeling van het zenuwstelsel normaliseert.

Deze methode is niet geheel pijnvrij. Gezien de positieve resultaten kiezen de meeste cliënten toch voor deze methode. De behandeling gaat snel en het aantal behandelingen dat nodig is, is vaak veel minder dan bijvoorbeeld bij de manuele triggerpointbehandelingen.

Zeer effectief

Dry Needling werkt zeer effectief en snel bij acute klachten, zoals bij een trauma door een val of een sportblessure. En ook bij chronische klachten, waaronder frozen shoulder, restklachten na hernia-operatie, peesontstekingen (b.v. tenniselleboog) en jarenlange hoofdpijnklachten.

Chairful past deze methode al sinds 2011 toe. Na een gedegen opleiding bij Myofasciale Pijnseminars in Groningen (www.myofascialepijn.nl).
Mede vanwege het karakter van de methode (naald in spier! geen voor de hand liggende Westerse toepassing) is er uitgebreid wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de werking van deze methode (evidence based).

Niet verplicht

Nota bene: geen enkele cliënt wordt verplicht deze methode te ondergaan!
Sommige mensen zijn doodsbang voor naalden. Daarom wijken we in bijzondere omstandigheden af van Dry Needling.  Per behandeling wegen we af. Dergelijke omstandigheden zijn: een simpele verkoudheid, griep, zwaar vermoeid zijn, menstruatie, e.d. Reden hiervan is de methode dan vaak als te pijnlijk wordt ervaren.

Mocht besloten worden tot een behandelplan met Dry Needling, volgt er vaak een serie van 3 tot 4 behandelingen. Hierna weten we of deze methode voor u werkt. Of dat we een andere interventie moeten inzetten.

Last

Gevolg van de behandeling: u kunt 1 tot 2 dagen last hebben. Bijna direct erna wordt de behandelde spier stijf en soms pijnlijk. Meestal helpt het om bij thuiskomst lang en flink warm te douchen. Dat scheelt l vaak al de helft aan stijfheid. Bij de meeste mensen is na een dag weinig meer te merken van de stijfheid.

_Dryneedlingclose